Ons team

Stichting Dierentehuis Zoetermeer is een non-profit organisatie en al onze netto-inkomsten of verdiensten worden aangewend om de asieldieren te voorzien van hun dagelijkse verzorging, de medische behandelingen en het onderhoud aan hun onderkomens.

Het bestuur
Aan het hoofd van de organisatie staan de bestuursleden. Zij bieden vrijwillig hun bestuurlijke diensten aan om het dagelijkse beheer te ondersteunen. Het bestuur houdt in de gaten of het doel van de stichting wordt bereikt, onderhoudt het contact met de gemeente en beheert de inkomsten.

Het personeel
Ons team van professionele dierverzorgers doet er alles aan om de asieldieren liefdevol te verzorgen zodat ze zich zo gauw mogelijk thuis voelen. Hoe meer ontspannen de dieren zijn, hoe beter we een nieuw huisje voor hen vinden. Mede dankzij dit team van toppers vinden de meeste dieren binnen een maand een nieuwe huis.

Het vaste team bestaat uit de beheerder, assistent beheerder, hoofd katten, hoofd honden en dierverzorgers. Dit zijn allemaal gediplomeerde dierverzorgers variërend van opleiding LOI asiel/pensionhouder tot opleiding MBO dierverzorging management/paraveterinair en bijgeschoold met cursussen ethologie en probleemgedrag bij de kat en ethologie en probleemgedrag bij de hond. Ons team gaat ieder jaar op BHV-training (bedrijfshulpverlening).

Vrijwilligers
Het personeel wordt dagelijks gesteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers die helpen bij alle voorkomende werkzaamheden. Onze vrijwilligers zijn het cement zijn waarop het Dierentehuis draait, met hun hulp kunnen we nog meer betekenen voor dieren!

Stagiairs
Tevens zijn wij een erkend leerbedrijf en hebben we regelmatig stagiairs van verschillende scholen, variërend van snuffelstages tot stages van de beroepsopleidingen. Wil je bij ons je stage lopen? Wees er dan snel bij! We hebben per stageperiode maar een paar plekken beschikbaar.