Dierverblijven

Honden pension
Het pension heeft 20 hondenverblijven waar uw hond terecht kan. Elk verblijf heeft een binnen- en buiten gedeelte en is natuurlijk voorzien van een lekkere mand of deken. Duo’s kunnen ook in een dubbele kennel verblijven. Er zijn drie grote speelweiden met zand, gras of steen waar uw hond onder toezicht van onze medewerkers en vrijwilligers naar hartenlust kan spelen. Wij streven ernaar om de honden zoveel mogelijk in groepsverband te houden. Iedere hond is bij ons welkom, wij doen niet aan rassendiscriminatie.

Honden asiel
Het asiel heeft 20 verblijven waar zwerf- en afstandshonden opgenomen kunnen worden. Daarnaast is er een quarantaineruimte en een ziekenboeg.
Een eigen huisje is natuurlijk het beste, maar in ons asiel komen de honden niets tekort. Ze worden gevoerd, krijgen een lekkere slaapplaats en natuurlijk een hoop liefde en knuffels. Op de speelweides wordt met ze gespeeld en voor de liefhebbers zetten we regelmatig de hindernisbaan op. Honden zijn sociale dieren en worden bij ons, als het klikt, zoveel mogelijk samen gehuisvest. We maken ook gebruik van pleegopvang voor bijvoorbeeld pups, die gaan ’s avonds met een medewerker of pleegouder mee naar huis. Kan de hond nog wel een lesje in gehoorzaamheid gebruiken? Dan trainen we met ze zodat ze beter voorbereid zijn op adoptie. En om de beurt mogen de honden de baliemedewerker gezelschap houden (of de baliemedewerker de hond).

  • Kennels binnen

Katten pension
Het kattenpension bestaat uit 3 kamers waar maximaal 15 katten per kamer kunnen verblijven. In elk verblijf staat een kattenunit (hokken) waarin de katten rustig kunnen wennen aan het verblijf. Wanneer de katten geacclimatiseerd zijn kunnen ze vrij rond lopen in de kamer. Er zijn genoeg krabpalen en ligplekjes aanwezig. Elk verblijf heeft ook een buiten gedeelte met plankjes aan de muur, krabpalen en stretchers. Hier kunnen de echte buitenliefhebbers lekker spelen. Omdat de katten niet in hun eigen territorium zijn, wordt er zelden onderling gevochten.

Katten asiel
Er zijn 3 ruime plaatsingskamers in het dierentehuis. Daarnaast zijn er quarantaineverblijven, ziekenboegen en een kittenkamer waar onze kleinste bewoners kunnen slapen, spelen en ontdekken. Natuurlijk willen we de katten zo snel mogelijk een eigen huisje geven, maar ze komen in het asiel niets tekort. Voor iedere kat is er een lekkere slaapplaats, krabpaal en speeltjes. Ze worden ook enorm verwend met aaien, kletspraatjes en knuffels van ons personeel en vrijwilligers. Voor drachtige/zogende moederpoezen en moederloze kittens hebben we pleegopvang.

  • Pension kamer