Welkom

Dierentehuis Zoetermeer

Wij zijn een dierenopvangcentrum voor zwerf- en afstandshonden en katten afkomstig uit Zoetermeer. Daarnaast heeft het dierentehuis een pensionfunctie voor de opvang van honden en katten en dagopvang voor honden. Ons team van gemotiveerde gediplomeerde medewerkers geassisteerd door enthousiaste vrijwilligers zorgt dagelijks liefdevol voor de honden en katten.  Samen met het bestuur zorgen we ervoor dat het dierentehuis blijft voldoen aan de modernste eisen op het gebied van verzorging en opvang; we innoveren continu zowel op het gebied van dierenwelzijn alsmede arbeidsomstandigheden en veiligheid voor mens en dier.

Stichting Dierentehuis Zoetermeer is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat we vrijgesteld zijn van schenkbelasting en erfbelasting (giften, donaties). klik hier voor meer info

Persoonsgegevens worden conform de Algemene verordening gegevensbescherming verwerkt. U kunt gebruikmaken van het recht om bij Stichting Dierentehuis Zoetermeer een inzageverzoek te doen met betrekking tot de Persoonsgegevens die over u zijn verwerkt. Altijd zal er afweging worden gemaakt van belangen.
U heeft als betrokkene het recht om gegevens te verbeteren, aan te vullen, af te schermen of te verwijderen, als de vastgelegde gegevens onjuistheden bevatten, voor het doel van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift. De verzoeker krijgt binnen vier weken na ontvangst van het verzoek schriftelijk bericht of en in hoeverre aan het verzoek wordt voldaan, met in geval een (gedeeltelijke) weigering de redenen hiervoor. De beslissing wordt vervolgens zo spoedig mogelijk ten uitvoer gebracht.

Campagne
Minder Hondenbeten

De hond is tegenwoordig een volwaardig
gezinslid in onze samenleving. Ze houden ons gezelschap, ze zijn ons maatje in goede en slechte tijden en de meeste van ons hebben voornamelijk veel plezier van onze hond.
Helaas gaat het ook weleens fout en worden mensen, kinderen gebeten. Veelal gebeurt zo’n situatie door miscommunicatie of doordat de hond pijn ervaart. Het LICG (landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren) heeft de campagne “minder hondenbeten” op gezet. Deze campagne heeft een eigen website waarin verteld wordt hoe u een risico op een hondenbeet kunt verkleinen. Klik op de link hieronder om naar deze website te gaan.

https://www.minderhondenbeten.nl/

Kent u de tien gouden regels voor veilig omgaan met honden al? Oorspronkelijk opgesteld voor kinderen maar gelden ook voor volwassenen. Klik hier om de pdf te openen.

Verbod stroomstootapparatuur bij honden

Per 1 januari 2022 is het verboden om stroomstootapparatuur bij honden te gebruiken, zoals een stroomhalsband.

Het gebruik van stroomstootapparatuur kan bij honden leiden tot angst, stress, agressiviteit, fobie en blijvende aantasting van de vertrouwensband tussen eigenaar en hond.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/12/17/per-1-januari-verbod-stroomstootapparatuur-bij-honden?fbclid=IwAR1lcT7LaYAImI8E_DS_ch9FTypfIPfWvzjWbRjjyZNUPclWr5YMCt-BtzM

Honden en katten tijdens de jaarwisseling.

Katten kunt u beter binnen houden in de periodes dat er vuurwerk wordt afgestoken. Zij kunnen zich uit angst gaan verstoppen, of ze gaan op de loop waardoor ze verder van huis raken dan ze eigenlijk willen en hun huis moeilijker terug kunnen vinden.

Honden moeten aan de lijn uitgelaten worden, ook al luisteren ze normaal nog zo goed. Neem niet het risico dat uw hond schrikt en de benen neemt.  Op oudejaarsavond kunt u de hond het beste nog even uitlaten enkele uren voordat het grote spektakel begint en daarna binnen houden.

Laat iedereen in huis er goed op letten bij het naar buiten gaan de deuren goed achter zich te sluiten. Een angstig dier heeft maar een kiertje nodig om te ontsnappen.

Klik hier voor informatie wat u kan u doen wanneer er een hond/kat vermist of gevonden is.

Dierentehuis Zoetermeer in het nieuws

Onze collega Diana is ook hondengedragsdeskundige en omdat wij ons zorgen maken over wat er met sommige honden gaat gebeuren als iedereen weer aan het werk gaat, heeft zij een stukje geschreven genaamd de hond na Corona. Dit stukje hebben wij naar verschillende kranten gestuurd met het verzoek dit te publiceren om meer bewustwording te creëren. Zoetermeer nieuws.nl heeft dit in ieder geval opgepakte en geplaatst. Wilt u het stukje lezen? Hierbij de link; https://zoetermeer.nieuws.nl/nat…/35143/de-hond-na-corona/

Indebuurt.nl Zoetermeer heeft naar aanleiding van het stukje de hond na Corona een interview gedaan met onze collega Diana. Hier is dit leuke stuk uitgekomen. Allemaal veel leesplezier!INDEBUURT.NLTips van dierendeskundige Diana: zo leer je je hond beter alleen zijn na de coronacrisis – indebuurt Zoetermeer

Ook het AD heeft het stukje over “de hond na Corona” opgepikt. Wij zijn ontzettend blij dat dat de media dit zo massaal oppakt. Bedankt hiervoor!https://www.ad.nl/…/baasje-weer-naar-kantoor-dus…/

Naar aanleiding van het artikel in het AD is Diana gevraagd een interview te geven op NPO 2 radio
http://dierentehuiszoetermeer.nl/dierentehuiszoetermeer.nl/npo-2-radio/