Vermist en gevonden

Is uw hond of kat vermist? Of heeft u een dier gevonden?

In beide gevallen kunt u onder anderen contact opnemen met:

Wanneer het Dierentehuis Zoetermeer een melding ontvangt over een gevonden hond of kat volgen wij de volgende procedure:

  1. Vinder kan met het dier, op afspraak, langskomen of naar een dierenarts gaan om te controleren of het dier gechipt is en/of geregistreerd.
  2. Vinder moet Amivedi bellen. Op deze website worden alle vermiste en gevonden huisdieren geregistreerd.

Wanneer een hond nog niet als vermist is opgegeven, kan deze direct opgenomen worden in het Dierentehuis.
Wanneer een kat nog niet als vermist is opgegeven, treedt het volgende protocol in:

  1. Als de kat gewond of ziek is, kan de kat direct opgenomen worden in het Dierentehuis.
  2. Bij het vermoeden van een zwervende kat die er goed uit ziet, volgt het advies: geen eten te geven, omdat de kat dan blijft rondhangen bij de voerplek. Om een mogelijke eigenaar te kunnen lokaliseren kunt u de kat een halsbandje om doen met het verzoek aan de eigenaar om Amivedi te bellen.
  3. Wanneer 14 dagen na aanmelding bij Amivedi geen eigenaar zich heeft gemeld en/of de kat er slechter uit gaat zien, wordt de kat na telefonische afspraak opgenomen in het asiel. De vinder tekent daar altijd een vindersverklaring dat hij/zij niet weet van wie de hond/kat is.

Let op: een gevonden hond of kat kan na 14 dagen in het asiel herplaatst worden. Herplaatsing via een dierenasiel is onherroepelijk, dit is wettelijk geregeld. Het maakt dat iemand een asieldier een tweede kans geeft. Een gewond dier kan helaas inmiddels overleden zijn.