Pension

Naast onze asielfunctie bieden wij ook pensionopvang voor honden en katten. Uw huisdier wordt verzorgd door een team van professionele dierverzorgers, ondersteund door onze vrijwilligers. Samen vangen zij alle dieren liefdevol op zodat uw hond of kat zich zo gauw mogelijk (bijna) thuis voelt.

Uw huisdier staat bij ons onder continu toezicht. Meerdere keren per dag wordt er gecontroleerd hoe de conditie is en of er goed gegeten en gedronken wordt. Van alle observaties wordt een rapport gemaakt zodat iedere verzorger in één oogopslag ziet of er bijzonderheden zijn. Als uw dier tijdens de vakantie medische zorg nodig heeft kunnen wij elk moment onze asieldierenarts inschakelen. De eventuele kosten hiervan worden in rekening gebracht.

Voor de honden hebben wij 20 pensionverblijven. Naast ruime binnen- en buitenverblijven zijn er 3 grote speelweiden. Meer informatie over onze dierverblijven vindt u hier. Wij streven ernaar om de honden zoveel mogelijk in groepsverband te houden. Hierbij letten we op de grootte, leeftijd en karakter zodat het voor alle honden leuk is. Er zijn ook honden die niet zo gesteld zijn op soortgenoten en het veel leuker vinden om met ons personeel te spelen. Deze worden individueel gehuisvest en krijgen de speelweide plus een medewerker voor zichzelf. Bij het brengen van uw hond kunt u aan onze baliemedewerker doorgeven of uw hond graag met andere honden speelt of liever alleen gehuisvest wordt. Iedere hond is bij ons welkom, wij doen niet aan rassendiscriminatie.

Voor katten zijn er 3 pensionkamers waar maximaal 15 katten per kamer kunnen verblijven. Elke kamer heeft ook een buiten gedeelte. Meer informatie over onze dierverblijven vindt u hier. Omdat de katten niet in hun eigen territorium zijn, wordt er zelden onderling gevochten. Iedere kat kiest een eigen ligplaats uit en dit wordt gerespecteerd door de andere katten. Onze vaste gasten zoeken ieder verblijf weer hun eigen plek op. Het keukenkastje is vaak favoriet. Anderen houden alles graag van boven op de kattenunit in de gaten. En de echte buitenliefhebbers vertoeven vaak op de plankjes of stretcher in het buitenverblijf.

Overweegt u van ons pension gebruik te maken? Kom eens langs om kennis te maken tijdens onze openingstijden. U krijgt een rondleiding zodat u weet hoe de vakantie van uw hond of kat er uit zal zien. U kunt ook meteen reserveren. Wilt u uw dier tijdens de schoolvakantie onderbrengen, reserveer dan tijdig om teleurstelling te voorkomen. In de schoolvakanties is het druk in het pension en zitten de verblijven snel vol.

Ook dieren met medicatie of dieetvoer op dierenartsvoorschrift kunnen bij ons logeren. U dient wel zelf de medicatie of het dieetvoer mee te geven. Honden en katten met diabetes kunnen niet bij ons logeren. Deze dieren hebben tijdsgebonden verzorging nodig, dat kunnen we in het pension niet geven.