Organisatie

Stichting Dierentehuis Zoetermeer is een non-profit organisatie en al onze netto-inkomsten of verdiensten worden aangewend om de asielhonden en -katten te voorzien van hun dagelijkse verzorging, de medische behandelingen en het onderhoud aan hun onderkomens.

Aan het hoofd van de organisatie staan de bestuursleden. Zij bieden vrijwillig hun bestuurlijke diensten aan om het dagelijkse beheer te ondersteunen. De taak van het bestuur is om in de gaten te houden of het doel van de stichting wordt bereikt, ze  onderhouden het contact met de gemeente en beheren de inkomsten.

Het personeel bestaat uit de beheerder, assistent beheerder, hoofd katten, hoofd honden en een dierverzorger. Dit zijn allemaal gediplomeerde dierverzorgers variërend van opleiding LOI asiel/pensionhouder tot opleiding MBO dierverzorging management/paraveterinair en bijgeschoold met cursussen ethologie en probleemgedrag bij de kat en ethologie en probleemgedrag bij de hond. Ons team gaat ieder jaar op BHV-training (bedrijfshulpverlening).

Het personeel wordt dagelijks gesteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers die ons helpen bij alle voorkomende werkzaamheden. We zijn blij met onze vrijwilligers die toch het cement zijn waarop een Dierentehuis draait, zonder hun zeer bruikbare hulp zouden we toch minder kunnen betekenen voor de dieren.
Heeft u een ochtendje in de week over en wilt u ons team helpen kom dan eens langs om kennis te maken.

Tevens zijn wij een erkend leerbedrijf en hebben we regelmatig stagiaires van verschillende scholen, variërend van snuffelstages tot stages van de beroepsopleidingen.
Wil je bij ons je stage lopen wees er dan snel bij want we hebben per stageperiode maar een paar plekken beschikbaar.