Onze asiel honden

Jimmy

Wij willen even uw aandacht vragen voor deze knappe jongen. Jimmy is een Mechelse Herder van 2 jaar. Jimmy is gevonden en als zwerfhond bij ons gebracht. Hij is heel lief, echt een allemansvriend. Maar hij moet nog een hoop leren. Basiscommando’s kent hij, maar is soms nog erg lomp in zijn uitvoering. Hij is wel enorm leer- en nieuwsgierig. En kan dus nog een hoop leren.

Hij is geplaatst en bij ons terug gebracht omdat het niet goed ging samen met hun andere hond. Hij kan buiten goed met andere honden, maar binnen heeft hij de neiging om zijn speelgoed en voerbak te verdedigen tegen andere honden. Dit doet hij niet naar mensen. Daarom plaatsen wij hem liever niet bij andere honden. Wel weten wij dat hij pakwerk erg leuk vind. Het is echt een hond om mee aan de slag te gaan. Ook plaatsen we hem niet bij katten. Hij kan niet samen met kleine kinderen(onder 12 jaar).

Heeft u interesse in Jimmy? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290.

Ares GERESERVEERD

Deze knappe kruising van ongeveer 8 jaar, wij hebben sterk het vermoeden dat er Boxer in zit, is bij ons afgestaan. Wij weten niet zeker wat zijn leeftijd is, omdat hij eerder als vondeling in het asiel binnen was gekomen. Het is een actieve gezellige kerel. Hij laat niet het kaas van zijn brood eten, we weten niet of hij met andere honden kan samenwonen. Ook laat hij zich niet door iedereen alles vertellen, dus kleine kinderen lijkt ons geen goed plan en we willen ook graag ervaren mensen voor hem. Alleen thuis zijn zal rustig aan opgebouwd moeten worden dit was hij bij de vorige eigenaar niet gewend. Spelen doet hij graag, met stokken en ballen. Met wandelen reageert hij bij ons niet echt op andere dieren. Ook is het voor hem geen enkel probleem om met het openbaar vervoer te reizen. Ares kan niet met katten als hij ze ziet gaat hij fixeren.

Heeft u interesse in Ares? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

Indy

Wij vragen uw  aandacht voor de Mechelse herder Indy. Indy is een teefje van 2 jaar oud.

Indy is een echte werkhond dat betekent dat ze het liefst de hele dag wil samenwerken met haar baasje. Voor haar is het niet voldoende om te wandelen in het park, naast de fiets mee rennen e.d.  Een werkhond zoals Indy heeft ook geestelijke uitdagingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Om echt vermoeid te raken is het belangrijk  dat er intensief met haar getraind wordt en dat ze moet nadenken.  Voorbeelden hiervan zijn:  moeilijke puzzels oplossen, speuren of een andere tak van honden sport. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor haar om te doen maar is voor haar als workaholic ook echt een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn.

We zijn voor Indy op zoek naar een baas met tijd en ervaring met werkhonden, die haar de juiste begeleiding kan geven. Wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgt zal ze probleem gedrag laten zien. Ze kan mee in de auto, alleen thuis blijven een paar uurtjes na gewenning.

Heeft u interesse in Indy  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang zij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met werkhonden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

Bobby

Bobby is een knappe gecastreerde knul van 2 jaar oud. Bobby is in het begin erg onzeker naar vreemde mensen. Hij gaat je dan ook proberen weg te blaffen. Als hij door heeft dat je vriendelijk bent is hij de vrolijkste en doet dan ook alles voor je. Bij zijn vorige eigenaar liep hij met een gentle leader buiten, omdat hij sterk is en buiten ook erg onzeker is. Hij heeft nog nooit met andere dieren in huis gewoond, maar is wel heel sociaal naar andere honden die hij tegen komt. Hij heeft nog nooit met kinderen gewoond en plaatsen hem dan ook liever niet bij kleine kinderen. Bobby zoekt baasjes die al ervaring hebben met honden. En ook door zijn onzekere karakter kunnen heen kijken.

Heeft u interesse in Bobby  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang hij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

Lola

Halloootjes allemaal!!! Mijn naam is Lola en ik ben een grote kruising dame van 1 jaar oud.
Ik ben een kruising tussen een Cane corso, Boerboel en Rottweiler. Ik ben in maart 2022 voor het eerst bij het asiel binnen gekomen. Omdat mijn baasjes mij niet goed konden begeleiden en ik mijn eigen plan maar trok. In het begin vindt ik nieuwe mensen een beetje spannend. Maar dat veranderd al snel zeker als ik zie dat je wel aardig bent. Ik ben heel even geplaatst geweest en heb toen ook met een andere hond gewoond, maar helaas was dat uiteindelijk niet een hele goeie match. Toen ik terug kwam op de opvang had ik een aantal dagen later last van een enorme vochtbal op mijn elleboog wat maar niet wegging. En bleek ik harde stukjes weefsel in mijn hals en op mijn koppie te hebben. Nadat de dierenarts de stukjes weefsel had verwijderd en naar mijn elleboog had gekeken, had ik even nodig om te herstellen. Maar gelukkig ben ik weer aan de betere hand. De uitslag van de stukjes weefsel was gelukkig positief. Het waren goedaardige tumoren, de dierenarts heeft ze volledig verwijderd en komen dan niet terug volgens de dierenarts.

Nu ben ik klaar om een nieuw thuis te zoeken. Ik ben dan ook opzoek naar een eigenaar die stevig in zijn/haar schoenen staat, ben namelijk erg sterk en lomp. En iemand die al ervaring heeft met grote honden. Ik moet nog veel leren, maar daar zijn we in de opvang al mee begonnen. En ben zeker nog niet uitgeleerd. Hier in de opvang hebben ze me ook laten wennen aan een gentle leader. Dan trek ik ook niet zo heel erg meer

Samen wonen met hele kleine mensen kinderen is niet zo handig aangezien ik dus erg lomp ben. Soms ken ik mijn eigen krachten niet. Ik kan niet samen wonen met katten, die zie ik als een lekker snackje.

Heeft u interesse in mij? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Ook kunt u een mail sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl of bel ons op 079-3425290.

Drika

Maak kennis met onze kleine, al wat oudere dame Drika. Drika is een pincher x chihuahua van 10 jaar oud, ze is bij ons afgestaan omdat de vorige eigenaar te weinig tijd voor haar had. Drika is echt een allemansvriend voor mensen maar ze kan sommige situaties nog wel spannend vinden en kan dan een deemoedsplasje doen.

Voordat ze bij ons kwam is uit onderzoek gebleken dat Drika een voedselallergie heeft. Hiervoor krijgt ze speciaal voer om de allergie onder controle te houden.

Andere honden heeft Drika helemaal niks mee. Die kan ze dan ook flink weg proberen te blaffen en daarom zoeken we voor haar een rustig huishouden zonder andere dieren.
Het liefst dan ook in een rustige omgeving zonder al te veel andere honden in de buurt.
Drika kan eventueel wel met oudere, rustige kinderen (12+) die honden gewend zijn.

Ook heeft Drika moeite met alleen zijn, ze kan hierbij erg waaks zijn. Daarom is het belangrijk om dit weer heel rustig op te bouwen. Het liefst zoeken we dan ook een huisje waar ze weinig alleen thuis hoeft te zijn.

Heeft u interesse in Drika, stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang ze alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

James

James is een knappe grote kruising reu van bijna 3 jaar. James is in het begin een beetje verlegen, maar als hij je eenmaal kent dan komt hij langzaam uit zijn schulpje. En blijkt hij erg van kroelen te houden. Buiten vindt hij het soms een beetje spannend, hij kan dan van onverwachte dingen schrikken, gelukkig herstelt hij snel. Hij kan nog niet helemaal alleen thuis blijven, hij kan dan janken en blaffen, dit moet dan ook rustig opgebouwd worden. Hij wordt vanwege zijn karakter niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar. Hij is gewend om met het openbaar vervoer te reizen en vindt dit ook geen enkel probleem.

Heeft u interesse in James, stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang ze alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290