onze asiel honden

Indy

Wij vragen uw  aandacht voor de Mechelse herder Indy. Indy is een teefje van 1 jaar oud.

Indy is een echte werkhond dat betekent dat ze het liefst de hele dag wil samenwerken met haar baasje. Voor haar is het niet voldoende om te wandelen in het park, naast de fiets mee rennen e.d.  Een werkhond zoals Indy heeft ook geestelijke uitdagingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Om echt vermoeid te raken is het belangrijk  dat er intensief met haar getraind wordt en dat ze moet nadenken.  Voorbeelden hiervan zijn:  moeilijke puzzels oplossen, speuren of een andere tak van honden sport. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor haar om te doen maar is voor haar als workaholic ook echt een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn.

We zijn voor Indy op zoek naar een baas met tijd en ervaring met werkhonden, die haar de juiste begeleiding kan geven. Wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgt zal ze probleem gedrag laten zien. Ze kan mee in de auto, alleen thuis blijven een paar uurtjes na gewenning.

Heeft u interesse in Indy  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang zij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met werkhonden  is, enz. enz.

Ollie

Deze kanjer is afgestaan, omdat zijn eigenaar wegens omstandigheden niet meer voor hem kon zorgen. Ollie is 8 jaar, is knap en lief! Hij reageert buiten best netjes op andere honden, we plaatsen hem echter wel liever als enige hond. Omgang met katten en kinderen is onbekend, maar kleine kinderen lijkt ons sowieso geen goed idee. Of hij alleen kan blijven, weten we eigenlijk ook niet aangezien zijn eigenaar altijd bij hem was, maar hij is in het asiel niet ‘sloperig of blafferig’. Misschien dat ie het op den duur, als ie goed gewend is en zich helemaal thuis voelt, een paar uurtjes kan leren.

We zoeken voor Ollie mensen die bekend zijn met ‘Powerbreeds’. Verder heeft Ollie wel last van een gevoelige huid en daarmee ook zijn oren. Deze waren zeer ontstoken toen hij binnenkwam, maar dit is nu onder controle. Waarschijnlijk moet hij voor de rest van zijn leven met enige regelmaat gezalfd worden (in ieder geval gecontroleerd door een dierenarts) en hij moet zijn speciale voer blijven houden.
Dus… makkelijk zal het niet worden, maar we zoeken dus naar die lieve baas die hem nog een leuke tijd gaat geven en niet terugdeinst van wat meer medische kosten. Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk toch?!

Heeft u interesse in dit Ollie? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290.

Ares

Deze knappe kruising, wij hebben sterk het vermoeden dat er Boxer in zit, is gevonden en niet meer opgehaald. Hij is ongeveer 7 jaar. Het is een actieve gezellige kerel. Hij laat niet het kaas van zijn brood eten, we weten niet of hij met andere honden kan samenleven. Ook laat ie zich niet door iedereen alles vertellen, dus kinderen lijkt ons geen goed plan en we willen ook graag ervaren mensen voor hem. Alleen thuis zijn zal heel rustig aan opgebouwd moeten worden. Spelen doet hij graag, met stokken en ballen. Met wandelen reageert hij bij ons niet echt op andere dieren zoals ganzen. Mee naast de fiets lopen doet ie keurig. Kortom: een leukerd die een gewoon een duidelijk baasje zoekt. Ares kan niet met katten.

Heeft u interesse in dit Ares? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290.

Baco

Baco is een Mechelse herder pup van 9 maanden jong. Baco is bij ons afgestaan vanwege de privé situatie van de eigenaar. Baco is een vrolijke jongen die nog wel wat opvoeding kan gebruiken. Soms kan hij wat happerig zijn dit komt ook gedeeltelijk door dat hij nu begint met puberen. Ook heeft hij mentale uitdaging nodig door middel van hersenwerk. Zodat hij ook meer rust in zijn koppie krijgt. Het zou dan ook fijn zijn als een toekomstige eigenaar ermee bekend is of zich er in wilt verdiepen.
Hij kan nadat hij gewend is prima een paar uurtjes thuis blijven als dat eenmaal is opgebouwd. Bij de vorige eigenaar zat hij dan in de bench, omdat hij anders ging slopen. We plaatsen hem liever niet bij kleine kinderen, daar is hij te onstuimig voor.
Hij kan goed overweg met andere honden. En is geen katten gewend.
We zijn voor hem opzoek naar een eigenaar die ervaring heeft met herders en stevig in zijn schoenen staat en hem de juiste begeleiding kan geven.

Heeft u interesse in dit Baco? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290.

Max GEPLAATST

Max is een Bordercollie kruising Appenzeller Sennenhond van bijna 3 jaar. Max is bij ons afgestaan omdat de thuis situatie voor hem te druk werd.

Max is afwachtend naar vreemden en vertrouwt mensen pas als hij ze beter heeft leren kennen.
Max is graag bezig zowel lichamelijk als mentaal. Hij vindt het dan ook leuk om achter een bal aan te rennen en kan zichzelf daar ook goed mee vermaken. Hersenwerk vindt hij ook leuk om te doen.
We zijn voor Max dan ook opzoek naar een sportieve eigenaar die bekend zijn met hersenwerk of zich daar in willen verdiepen. Ook is enige ervaring met een van de rassen gevraagd.
Hij loopt netjes aan de lijn. En is heel enthousiast als hij een andere hond ziet. Katten is hij niet gewend. Hij kan geplaatst worden bij oudere kinderen vanaf 15 jaar. Ook is hij gewend om een aantal uur alleen te zijn en na gewenning zou hij dan ook prima een aantal uur thuis kunnen blijven.

Heeft u interesse in dit Max? En sta jij stevig in je schoenen? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290. Of stuur ons een mail; info@dierentehuiszoetermeer.nl