Onze asiel honden

Doedel IS GEPLAATST

Hoiii, ik ben Doedel een Chihuahua reu van 6 jaar. In ben hier in de opvang terecht gekomen, omdat mijn eigenaar minder tijd voor mij een mijn maatje had. Gelukkig had mijn maatje snel een nieuw thuis gevonden. In het begin had ik echt wel even tijd nodig om te wennen aan al die vreemde mensen. Gelukkig bleken ze heel aardig te zijn. Ik wou dan ook graag kroelen met mijn verzorgers. Ze merkten al snel op dat ik het niet zo fijn vond als ze mijn rug/heupen aaide. Na dat ik bij de dierenarts was geweest bleek dat ik Patella luxatie had aan beide knieën. Iets met los zittende knieschijven zei een van mijn verzorgers. Na een doneer actie was het geld dan ook bij elkaar voor mijn operaties. Nu ik ben geopereerd heb ik geen last meer van mijn knieën. Wel zijn we er achter gekomen dat de botjes in mijn pootjes wat dunner zijn dan normaal, daardoor kan ik sneller iets breken. Ook duurt het bij mij langer voordat ik ben hersteld van een breuk. Zelf ben ik van mening dat het mij niet minder leuk maakt. Iets wat ik nog leuker vindt dan mezelf is eten. Ik ben dan ook gek op mijn brokken ik heb mijn bakje dan ook supersnel leeg. Kluifjes en koekjes zijn ook erg lekker.

Katten vindt ik maar rare wezens en ga ze dan ook goed in de gaten houden. Het is dan ook niet bekend hoe ik op een kat in huis zal reageren. Ik ben geen kleine kinderen gewend en zou dan ook niet bij ze kunnen wonen, dit omdat ik het soms nog wel spannend kan vinden. Andere honden accepteer ik, maar zou er misschien niet mee in huis willen wonen.

Denk jij dat je mij een gouden mandje kan beiden? Stuur mijn verzorgers dan een uitgebreide mail. Waarin de volgende informatie staat; Je naam, telefoonnummer, de gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden),woonsituatie, de werksituatie, de ervaring met honden, de eventuele andere aanwezige huisdieren. De mail mag naar info@dierentehuiszoetermeer.nl.

Indy

Wij vragen uw  aandacht voor de Mechelse herder Indy. Indy is een teefje van 1 jaar oud.

Indy is een echte werkhond dat betekent dat ze het liefst de hele dag wil samenwerken met haar baasje. Voor haar is het niet voldoende om te wandelen in het park, naast de fiets mee rennen e.d.  Een werkhond zoals Indy heeft ook geestelijke uitdagingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Om echt vermoeid te raken is het belangrijk  dat er intensief met haar getraind wordt en dat ze moet nadenken.  Voorbeelden hiervan zijn:  moeilijke puzzels oplossen, speuren of een andere tak van honden sport. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor haar om te doen maar is voor haar als workaholic ook echt een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn.

We zijn voor Indy op zoek naar een baas met tijd en ervaring met werkhonden, die haar de juiste begeleiding kan geven. Wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgt zal ze probleem gedrag laten zien. Ze kan mee in de auto, alleen thuis blijven een paar uurtjes na gewenning.

Heeft u interesse in Indy  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang zij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met werkhonden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl

Baco

Baco is een Mechelse herder pup van 1 jaar. Baco is bij ons afgestaan vanwege de privé situatie van de eigenaar. Baco is een vrolijke jongen die nog wel wat opvoeding kan gebruiken. Soms kan hij wat happerig zijn dit komt ook gedeeltelijk door dat hij nu begint met puberen. Ook heeft hij mentale uitdaging nodig door middel van hersenwerk. Zodat hij ook meer rust in zijn koppie krijgt. Het zou dan ook fijn zijn als een toekomstige eigenaar ermee bekend is of zich er in wilt verdiepen.
Hij kan nadat hij gewend is prima een paar uurtjes thuis blijven als dat eenmaal is opgebouwd. Bij de vorige eigenaar zat hij dan in de bench, omdat hij anders ging slopen. We plaatsen hem liever niet bij kleine kinderen, daar is hij te onstuimig voor.
Hij kan goed overweg met andere honden. En is geen katten gewend.
We zijn voor hem opzoek naar een eigenaar die ervaring heeft met herders en stevig in zijn schoenen staat en hem de juiste begeleiding kan geven.

Heeft u interesse in dit Baco? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290.