Asielkatten

KATTENAFDELING

Er zijn drie ruime plaatsingskamers in het dierentehuis. Daarnaast zijn er quarantaineverblijven, ziekenboegen en een ruimte waar drachtige en zogende moederpoezen kunnen verblijven. We maken ook gebruik van pleegopvang voor drachtige en zogende moederpoezen en moederloze kittens. De katten die in ons dierentehuis komen, hebben een diervriendelijk bestaan; Natuurlijk is een eigen huis nog veel beter. Naast eten, drinken en een schone warme slaapplaats is er altijd een vriendelijk woord of aai te vinden. Regelmatig hebben we zowel oudere als jongere katten. We kunnen u zeker aanraden om ook eens naar onze middelbare en wat oudere katten te komen kijken. Zeker deze dieren verdienen een nieuw tehuis, ze zijn vaak zeer aanhankelijk en hunkeren naar een liefdevolle omgeving waar alle aandacht op hen gericht is. Alle katten zijn onderzocht door de dierenarts, gevaccineerd en gechipt.

De katten verblijven
Kennismaken

Voor het bezichtigen van de katten hoeft u geen afspraak te maken, u bent altijd van harte welkom om tijdens de openingstijden langs te komen om te kijken naar eventueel de kat van uw dromen. Heeft u bijvoorbeeld via internet al een kat op het oog, bel dan van te voren of dit dier nog aanwezig is om teleurstelling te voorkomen. Via ons fotobord krijgt u een eerste indruk van de katten die een nieuw huis nodig hebben. Al gauw komt er een medewerker u helpen en in dit gesprek, waarin wij veel vragen aan u stellen en u de informatie over de katten geven, komen we er samen achter welke kat een goede kandidaat is als nieuwe huisgenoot.

Plaatsen

De medewerker neemt u mee naar de kamer waar de mogelijk nieuwe huisgenoot verblijft. Hier kunt u kennismaken met de kat. Was de kennismaking  positief, en is zoals wij dat zeggen het vonkje overgesprongen, dan gaan we alle administratie in orde maken zodat u naar huis gaat als eigenaar van een nieuwe huisgenoot.

Voor informatie over de verzorging en kosten van een kat klik hieronder op de  De katten bijsluiter van de LICG.