Asiel honden

HONDENAFDELING

Het dierentehuis heeft 20 verblijven waar zwerf- en afstandshonden opgenomen kunnen worden, daarnaast is er een quarantaineruimte en een ziekenboeg.
De honden die in ons dierentehuis komen, hebben een diervriendelijk bestaan. Natuurlijk een eigen huis is nog veel beter, echter ze komen zeker niets tekort. Naast eten, drinken en een schone warme slaapplaats is er altijd een vriendelijk woord of aai te vinden. Omdat honden sociale dieren zijn worden ze, als de karakters klikken, samen gehuisvest. We maken ook gebruik van pleegopvang voor bijvoorbeeld pups, die gaan ’s avonds met 1 van ons mee naar huis. Op de speelweides wordt er met ze gespeeld en voor de liefhebbers zetten we regelmatig de hindernisbaan op.  Ook wordt er met de honden getraind als ze nog wat moeten leren op het gebied van gehoorzaamheid. En om de beurt mogen de honden de baliemedewerker gezelschap houden (of de baliemedewerker de hond). Alle honden zijn onderzocht door de dierenarts, gevaccineerd en gechipt.

De speelweiden en verblijven
Kennismaken

Voor het bezichtigen van de honden hoeft u geen afspraak te maken. U bent altijd van harte welkom om tijdens de openingstijden langs te komen. Heeft u b.v. via internet al een hond op het oog, bel dan van te voren of dit dier nog aanwezig is om teleurstelling te voorkomen. Via ons fotobord krijgt u een eerste indruk van de honden die een nieuw huis nodig hebben. Al gauw komt er een medewerker u helpen en in dit gesprek, waarin wij veel vragen aan u stellen en u de informatie over de honden geven,  komen we er samen achter welke hond een goede kandidaat is als nieuwe huisgenoot. Op de speelweides vindt de eerste kennismaking plaats en daarna heeft u de mogelijkheid om met deze hond te wandelen.

Plaatsen

Was de wandeling positief, en is zoals wij dat zeggen het vonkje overgesprongen dan kunt u, afhankelijk van de hond, nog een keer langs komen om te wandelen met de hond of we gaan direct alle administratie in orde maken zodat u naar huis gaat als eigenaar van een nieuwe huisgenoot.

Voor informatie over de verzorging en kosten van een hond klik hieronder op de  De honden bijsluiter van de LICG.