Vermist en gevonden

Wat moet u doen wanneer er een hond/kat vermist of gevonden is.

Zowel bij vermissing  als een gevonden hond/kat  moet u  onder andere contact opnemen met het asiel 079-3425290, de dierenambulance 070-3282828 en Amivedi 088-0064664 www.amivedi.nl
Wanneer de baliemedewerker van het Dierentehuis (asiel) een melding ontvangt over een gevonden hond of kat informeert deze de vinder over de te volgen procedure:
a. Vinder kan met het dier, op afspraak, langskomen of naar een dierenarts gaan om te controleren of het dier gechipt is en/of geregistreerd.
b. Vinder moet Amivedi bellen (deze registreert alle vermiste en gevonden huisdieren) : 088-0064664.
  • Wanneer een hond nog niet als vermist is opgegeven, kan deze direct opgenomen worden in het Dierentehuis.
  • Wanneer een kat nog niet als vermist is opgegeven, treedt het volgende protocol in:
  1. Als de kat gewond of ziek is, kan de kat direct opgenomen worden in het Dierentehuis.
  2. Bij het vermoeden van een zwervende kat die er goed uit ziet, volgt het advies: geen eten te geven (omdat de kat dan blijft rondhangen bij de voerplek). Om een mogelijke eigenaar te kunnen lokaliseren: de kat een halsbandje om doen met het verzoek aan de eigenaar om Amivedi te bellen 088-0064664.
  3. Wanneer er na 14 dagen aangemeld te zijn bij Amivedi zich geen eigenaar heeft gemeld en/of de kat er slechter uit gaat zien, wordt de kat na telefonische afspraak opgenomen in het asiel.
De vinder tekent daar altijd een vindersverklaring dat hij/zij niet weet van wie de hond/kat is.
Let op: Indien een gevonden hond/kat naar een asiel is gebracht, houdt u er dan a.u.b. rekening mee dat dit dier na 14 dagen herplaatst kan zijn. Herplaatsing via een dierenasiel is onherroepelijk, dit is wettelijk zo geregeld. Het maakt dat iemand een asieldier een tweede kans geeft. Een gewond dier kan helaas inmiddels overleden zijn.