Onze asiel honden

Jimmy

Wij willen even uw aandacht vragen voor deze knappe jongen. Jimmy is een Mechelse Herder van 2 jaar. Jimmy is gevonden en als zwerfhond bij ons gebracht. Hij is heel lief, echt een allemansvriend. Hij kan niet samen met kinderen. Hij is geplaatst en bij ons terug gebracht omdat het niet goed ging samen met hun andere hond. Hij kan buiten goed met andere honden, maar binnen heeft hij de neiging om zijn speelgoed en voerbak te verdedigen tegen andere honden. Dit doet hij niet tegen mensen. Daarom plaatsen wij hem niet bij andere honden. Wel weten wij dat hij pakwerk erg leuk vind. Het is echt een hond om mee aan de slag te gaan.

Heeft u interesse in Jimmy? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290.

Ares

Deze knappe kruising van ongeveer 8 jaar, wij hebben sterk het vermoeden dat er Boxer in zit, is bij ons afgestaan. Wij weten niet zeker wat zijn leeftijd is, omdat hij eerder als vondeling in het asiel binnen was gekomen. Het is een actieve gezellige kerel. Hij laat niet het kaas van zijn brood eten, we weten niet of hij met andere honden kan samenleven. Ook laat ie zich niet door iedereen alles vertellen, dus kleine kinderen lijkt ons geen goed plan en we willen ook graag ervaren mensen voor hem. Alleen thuis zijn zal heel rustig aan opgebouwd moeten worden dit was hij bij de vorige eigenaar niet gewend. Spelen doet hij graag, met stokken en ballen. Met wandelen reageert hij bij ons niet echt op andere dieren zoals ganzen. Ares kan niet met katten als hij ze ziet kan hij gaan fixeren.

Heeft u interesse in Ares? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290

Indy

Wij vragen uw  aandacht voor de Mechelse herder Indy. Indy is een teefje van 1 jaar oud.

Indy is een echte werkhond dat betekent dat ze het liefst de hele dag wil samenwerken met haar baasje. Voor haar is het niet voldoende om te wandelen in het park, naast de fiets mee rennen e.d.  Een werkhond zoals Indy heeft ook geestelijke uitdagingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Om echt vermoeid te raken is het belangrijk  dat er intensief met haar getraind wordt en dat ze moet nadenken.  Voorbeelden hiervan zijn:  moeilijke puzzels oplossen, speuren of een andere tak van honden sport. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor haar om te doen maar is voor haar als workaholic ook echt een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn.

We zijn voor Indy op zoek naar een baas met tijd en ervaring met werkhonden, die haar de juiste begeleiding kan geven. Wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgt zal ze probleem gedrag laten zien. Ze kan mee in de auto, alleen thuis blijven een paar uurtjes na gewenning.

Heeft u interesse in Indy  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang zij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met werkhonden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl

Bobby

Bobby is een knappe gecastreerde knul van 2 jaar oud. Bobby is erg onzeker naar vreemde mensen. Hij gaat je dan ook proberen weg te blaffen. Als hij door heeft dat je vriendelijk bent is hij de vrolijkste en doet dan ook alles voor je.Bij zijn vorige eigenaar liep hij met een gentle leider buiten, omdat hij sterk is en buiten ook erg onzeker is. Hij heeft nog nooit met andere dieren in huis gewoond, maar is wel heel sociaal naar andere honden die hij tegen komt. Hij heeft nog nooit met kinderen gewoont en plaatsen hem dan ook liever niet bij kleine kinderen. Bobby zoekt baasjes die al ervaring hebben met honden. En ook door zijn onzekere karakter kunnen heen kijken.

Heeft u interesse in Bobby  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang hij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetetmeer.nl