Onze asiel honden

Jimmy

Wij willen even uw aandacht vragen voor deze knappe jongen. Jimmy is een Mechelse Herder van bijna 3 jaar. Jimmy is gevonden en als zwerfhond bij ons gebracht. Hij is heel lief, echt een allemansvriend. Maar hij moet nog een hoop leren. Basiscommando’s kent hij, maar is soms nog erg lomp in zijn uitvoering. Hij is wel enorm leer- en nieuwsgierig. En kan dus nog een hoop leren.

Hij is geplaatst en bij ons terug gebracht omdat het niet goed ging samen met hun andere hond. Hij kan buiten goed met andere honden, maar binnen heeft hij de neiging om zijn speelgoed en voerbak te verdedigen tegen andere honden. Dit doet hij niet naar mensen. Daarom plaatsen wij hem liever niet bij andere honden. Wel weten wij dat hij pakwerk erg leuk vind. Het is echt een hond om mee aan de slag te gaan. Ook plaatsen we hem niet bij katten. Hij kan niet samen met kleine kinderen(onder 12 jaar).

Heeft u interesse in Jimmy? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290.

Indy

Wij vragen uw  aandacht voor de Mechelse herder Indy. Indy is een teefje van 3 jaar oud.

Indy is een echte werkhond dat betekent dat ze het liefst de hele dag wil samenwerken met haar baasje. Voor haar is het niet voldoende om te wandelen in het park, naast de fiets mee rennen e.d.  Een werkhond zoals Indy heeft ook geestelijke uitdagingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Om echt vermoeid te raken is het belangrijk  dat er intensief met haar getraind wordt en dat ze moet nadenken.  Voorbeelden hiervan zijn:  moeilijke puzzels oplossen, speuren of een andere tak van honden sport. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor haar om te doen maar is voor haar als workaholic ook echt een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn.

We zijn voor Indy op zoek naar een baas met tijd en ervaring met werkhonden, die haar de juiste begeleiding kan geven. Wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgt zal ze probleem gedrag laten zien. Ze kan mee in de auto, alleen thuis blijven een paar uurtjes na gewenning.

Heeft u interesse in Indy  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang zij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met werkhonden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

Bobby

Bobby is een knappe gecastreerde knul van 3 jaar oud. Bobby is in het begin erg onzeker naar vreemde mensen. Hij gaat je dan ook proberen weg te blaffen. Als hij door heeft dat je vriendelijk bent is hij de vrolijkste en doet dan ook alles voor je. Bij zijn vorige eigenaar liep hij met een gentle leader buiten, omdat hij sterk is en buiten ook erg onzeker is. Hij heeft nog nooit met andere dieren in huis gewoond, maar is wel heel sociaal naar andere honden die hij tegen komt. Hij heeft nog nooit met kinderen gewoond en plaatsen hem dan ook liever niet bij kleine kinderen. Bobby zoekt baasjes die al ervaring hebben met honden. En ook door zijn onzekere karakter kunnen heen kijken.

Heeft u interesse in Bobby  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang hij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

Drika HEEFT EEN HUISJE

Maak kennis met onze kleine, al wat oudere dame Drika. Drika is een pincher x chihuahua van 10 jaar oud, ze is bij ons afgestaan omdat de vorige eigenaren te weinig tijd voor haar hadden. Drika is echt een allemansvriend voor mensen maar ze kan sommige situaties nog wel spannend vinden en kan dan een deemoedsplasje doen.

Voordat ze bij ons kwam is uit onderzoek gebleken dat Drika een voedselallergie heeft. Hiervoor krijgt ze speciaal voer om de allergie onder controle te houden.

Andere honden heeft Drika helemaal niks mee. Die kan ze dan ook flink weg proberen te blaffen en daarom zoeken we voor haar een rustig huishouden zonder andere dieren.
Het liefst dan ook in een rustige omgeving zonder al te veel andere honden in de buurt.
Drika kan eventueel wel met oudere, rustige kinderen (12+) die honden gewend zijn.

Ook heeft Drika moeite met alleen zijn, ze kan hierbij erg waaks zijn. Daarom is het belangrijk om dit weer heel rustig op te bouwen. Het liefst zoeken we dan ook een huisje waar ze weinig alleen thuis hoeft te zijn.

Heeft u interesse in Drika, stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang ze alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

James heeft een huisje

James is een knappe grote kruising reu van bijna 3 jaar. James is in het begin een beetje verlegen, maar als hij je eenmaal kent dan komt hij langzaam uit zijn schulpje. En blijkt hij erg van kroelen te houden. Buiten vindt hij het soms een beetje spannend, hij kan dan van onverwachte dingen schrikken, gelukkig herstelt hij snel. Hij kan nog niet helemaal alleen thuis blijven, hij kan dan janken en blaffen, dit moet dan ook rustig opgebouwd worden. Hij wordt vanwege zijn karakter niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar. Hij is gewend om met het openbaar vervoer te reizen en vindt dit ook geen enkel probleem.

Heeft u interesse in James, stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang ze alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met honden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl. Of kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290

Cooper

Cooper is een Jack Russel Terrier reu van 10 jaar. Cooper is bij ons afgestaan, omdat hij helaas niet met zijn vrouwtje mee kon verhuizen naar het verzorgingstehuis. Deze oude heer heeft nog energie voor 5. Hij vidt het dan ook enorm leuk om samen een balletje te gooien of met een flostouw te spelen. Cooper is niet gewend om met andere dieren in huis te wonen. Wij zien in de opvang dat hij ook graag op zichzelf is. Hij wordt dan ook niet geplaatst met andere honden. Het is niet bekend hoe hij op katten reageert.

Heeft u interesse in Cooper? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290.

Jill

Jill is een kruising herder teef van 11 jaar oud. Jill is bij ons binnen gekomen en helaas nooit meer opgehaald. We weten dus niet veel over haar. Wel weten we dat ze niet met andere dieren kan samen wonen. En als je denkt dat ze het  graag rustig aan doet dan heb je het mis, ze is voor haar leeftijd erg actief. Ze trekt niet aan de lijn tijdens het wandelen. Andere dieren kan ze negeren totdat ze blaffend op haar afkomen, dan gaat ze ook lelijk doen.

Heeft u interesse in Jill? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Of bel ons op 079-3425290.