Onze asiel honden

Indy

Wij vragen uw  aandacht voor de Mechelse herder Indy. Indy is een teefje van 1 jaar oud.

Indy is een echte werkhond dat betekent dat ze het liefst de hele dag wil samenwerken met haar baasje. Voor haar is het niet voldoende om te wandelen in het park, naast de fiets mee rennen e.d.  Een werkhond zoals Indy heeft ook geestelijke uitdagingen nodig om haar energie kwijt te kunnen. Om echt vermoeid te raken is het belangrijk  dat er intensief met haar getraind wordt en dat ze moet nadenken.  Voorbeelden hiervan zijn:  moeilijke puzzels oplossen, speuren of een andere tak van honden sport. Deze dingen zijn niet alleen leuk voor haar om te doen maar is voor haar als workaholic ook echt een noodzaak om gelukkig te kunnen zijn.

We zijn voor Indy op zoek naar een baas met tijd en ervaring met werkhonden, die haar de juiste begeleiding kan geven. Wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgt zal ze probleem gedrag laten zien. Ze kan mee in de auto, alleen thuis blijven een paar uurtjes na gewenning.

Heeft u interesse in Indy  stuur ons dan een mail waarin u beschrijft wat uw gezinssituatie is, hoeveel tijd u heeft voor de hond, hoelang zij alleen zou moeten zijn, wat uw ervaring met werkhonden  is, enz. enz. De mail kunt u sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl

Luca

Dit is Luca! Luca is een pitbull mix van 1 jaar. Hij komt uit Aruba waar hij vrij rond liep in de tuin. Hij was daar niet alleen, en altijd samen met een maatje. Luca is mee verhuisd vanuit Aruba naar Nederland. Hij zat met zijn baasje in een appartement, Hij vond het erg moeilijk om in het begin alleen te blijven, en dit was hij ook niet gewend. Na training ging het beter tot goed, maar een nieuwe eigenaar zal dit langzaam op moeten pakken om verlatingsangst te voorkomen.

Luca is een slimme en energieke hond. Omdat hij nu midden in zijn pubertijd zit, heeft hij soms wat moeite met luisteren. Vooral met afleidingen van buiten, heeft hij er nog wel moeite mee. Daarom is hij tijdens het uitlaten ook nog vrij druk. Luca is een hond die graag wil leren, maar hij heeft wel een ervaren iemand nodig die met hem kan trainen.

Met andere honden is Luca erg wisselend. Hij ziet katten als prooi, en hij kan daarom ook niet bij katten geplaatst worden. Ook kinderen vind hij erg onprettig. Daarom kan hij niet met kinderen geplaatst worden. Wel vind hij volwassenen erg leuk! Hij wil altijd graag kennis maken.

Voor Luca zoeken wij een consequente eigenaar die ervaring heeft met dit soort honden. Omdat Luca nog een veel moet leren, zoeken wij ook iemand die tijd en ervaring heeft met opvoeden en heropvoeden.

Heeft u interesse in Luca? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Ook kunt u een mail sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl of bel ons op nummer 079-3425290.

Baco

Baco is een Mechelse herder pup van 1 jaar. Baco is bij ons afgestaan vanwege de privé situatie van de eigenaar. Baco is een vrolijke jongen die nog wel wat opvoeding kan gebruiken. Soms kan hij wat happerig zijn dit komt ook gedeeltelijk door dat hij nu begint met puberen. Ook heeft hij mentale uitdaging nodig door middel van hersenwerk. Zodat hij ook meer rust in zijn koppie krijgt. Het zou dan ook fijn zijn als een toekomstige eigenaar ermee bekend is of zich er in wilt verdiepen.
Hij kan nadat hij gewend is prima een paar uurtjes thuis blijven als dat eenmaal is opgebouwd. Bij de vorige eigenaar zat hij dan in de bench, omdat hij anders ging slopen. We plaatsen hem liever niet bij kleine kinderen, daar is hij te onstuimig voor.
Hij kan goed overweg met andere honden. En is geen katten gewend.
We zijn voor hem opzoek naar een eigenaar die ervaring heeft met herders en stevig in zijn schoenen staat en hem de juiste begeleiding kan geven.

Heeft u interesse in dit Baco? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. Of bel ons op nummer 079-3425290.

Lola

Lola is een lieve vrolijke Cane Corso kruising van 9 Maanden. Ze houd erg van aandacht, maar ze kan nog wel wat druk zijn. Lola moet nog veel leren. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die haar ook verder kan opvoeden. Wij zoeken wel iemand met ervaring. Lola kan niet met kleinere kinderen geplaatst worden. Maar ze kan wel met oudere kinderen die ook honden gewend zijn. Lola is wisselend naar vreemden en andere honden , en ze kan niet met katten. Ze wordt dan ook niet bij andere dieren geplaatst.

Heeft u interesse in Lola? Kom dan gezellig langs we zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 16:30 uur. En op zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Ook kunt u een mail sturen naar info@dierentehuiszoetermeer.nl of bel ons op nummer 079-3425290.